понеділок, 22 червня 2009 р.

г.Богіт (Бохит). Вилазка вихідного дня.

Всі фото
Відео - дорога на Богіт. Зйомка з салону авто
-----------------------------------------------------------
У звязку з цікавістю ведучих форуму TravelGPS та знаходження неподалік цієї місцевості по роботі, ми вирішили відвідати одну з історичних памяток, яка знаходить у заповіднику Медобори - г. Богіт. Докладніше можна почитати ТУТ або взагалі пошукати в неті.

Дорога туди, як і передбачалось, не проїзна для стандартного траспорту. Навіть на "штатній" Ниві поїздка туди буде "з пригодами".

В будь-якому разі підїхати на авто під саму гору неможливо із-за закритих шлагбаумів. Це все-таки заповідник. Нам просто пощастило - трохи заблудившись у пошуках дороги. ми натрапили на лісників, один з яких виявися лісничим цього обходу. Він любязно погодився провести до гори. У його супроводі, долаючи лісове бездоріжжя ми підїхали до самого підніжжя.

Видершись по стежці на саму гору, зустрілися з групою паломників-старовірів, які ж зарзу зробили зауваження, що ми влізли у "дім" через "вікно". Для старовірів - це святе місце. Таке ж як для християн церква. Тому ми зразу вибачились, пояснивши що ми "не в темі". Паломники з радістю провели нам невелику екскурсію і показали де ворота, де капище, требище і т.д.

До гори близько 20 км. Вигляд з строни с. Постолівка:


Дольмен:


Капище. Місце де стояв "Збручанський Святовит":




Маршрут:

1 коментар:

Анонім сказав...

""До гори близько 20 км. Вигляд з строни с. Постолівка:""

Та яких 20 км??? З цієї точки, з якої зроблено фото до гори не більше 4 км.